Doorgaan naar artikel

Geen compensatie lagere waarde tuinland

De rechtbank van Den Haag oordeelt dat grondeigenaren in de gemeente Katwijk geen recht op compensatie krijgen nadat op percelen de bestemming glas verdween.

In totaal vormden de percelen een aaneengesloten blok van ruim 6 hectare, waardoor discussie bestond over hoe courant de percelen waren en dus de waarde. Taxateurs gingen uit van een waarde van 27 euro op het moment van bestemmingswijziging, waarna de waarde meer dan halveerde.

De zaak draait om een planschadevergoeding uit 2007 toen voor een reeks kleine percelen een planschadevergoeding werd geclaimd. De gemeente had de bestemming gewijzigd, waarna meerdere taxateurs schattingen maakten van de schade. De rechtbank van Den Haag oordeelde dat de grondeigenaren inderdaad schade hadden geleden.

De rechter besloot de waardedaling af te zetten tegen de stijging bij andere percelen van vastgoedeigenaren. Daarmee stapte de rechter over bezwaren heen tegen zo’n verrekening van waardewijziging van verschillende percelen bij een vastgoedhandelaar en gelieerde rechtspersonen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin