Doorgaan naar artikel

Voor 1,3 miljoen dollar perfecte tomaat

Met de wensen van consumenten als uitgangspunt hopen Canadese onderzoekers met een onderzoeksbudget van 1,3 miljoen dollar de perfecte tomaat te vinden, geschikt voor de kassen in Ontario.

“Wat we proberen te doen, is teruggaan naar zaden waarvan we weten dat die planten produceren die smaakvolle producten voortbrengen”, zegt onderzoeker David Liscombe van het Vineland Research and Innovation Centre in de Niagara regio.  Het centrum probeert de beste eigenschappen van tomaat samen te brengen, zodat de uiteindelijke tomaat voldoet aan de gewenste smaak, geur, textuur en combinatie van zoet en zuur. Volgens de Canadese onderzoekers worden de voorkeuren van de consument normaal gesproken pas aan het einde bij het veredelingsproces betrokken.

In het najaar zullen de onderzoekers smaaktesten uitvoeren. Het veredelingsprogramma bevindt zich in het tweede jaar van het in totaal vijfjarige programma. Het streven is gericht op een kastomaat met een natuurlijk karakter, alsof deze vers van het veld komt en zongerijpt is.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin