Doorgaan naar artikel

Laatste hobbel weggenomen kassenbouw Terneuzen

Ontwikkelaar Zeeland Seaports kan grond uitgeven aan paprikakwekerij 4Evergreen in het ontwikkelgebied van Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen.

De Procureur-Generaal bij de Hoge Raad zet geen streep door een onteigeningsprocedure van een strook grond in die Smidsschorrepolder, blijkt uit een uitspraak. Daarmee is de onteigening rond. Het was een voorbehoud in een grondtransactie met 4Evergreen.

Glastuinbouwgebied Zeeuws-Vlaanderen is daarmee vrijwel uitverkocht. Naast de transactie met kwekerij 4Evergreen in de Smidsschorrepolder (45 hectare) ligt op de laatste beschikbare 25 hectare in de Autrichepolder een optie, zegt Jenny Crone, commercieel manager Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen. Zij combineert die functie met haar aanstelling als directeur van WarmCo2, verantwoordelijk voor de levering van warmte en CO2 aan de tuinders in het gebied.

Crone verwacht dat dit jaar dertig hectare nieuwe kassen gebouwd wordt in het gebied, uitsluitend glasgroenteteelt. Crone wil in het gebied met WarmCo2 nog een verduurzamingsslag maken. Na de snelle ontwikkeling van het gebied wil ze de kennis inzetten in andere glasgebieden. “We hebben met dit concept wel leergeld betaald. Wij zijn klaar om onze kennis te delen.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin