Doorgaan naar artikel

‘Grotere bouwkavel’ glas in executieveiling

De Rabobank poogt via een executieveiling op 1 mei een relatief grote bouwkavel in Pijnacker te verkopen, grotendeels onbebouwd.

Via het veilingplatform van BOG-Auctions wordt de voormalige rozenkwekerij geveild met grote bouwkavels met glasbestemming, waar nu vrijwel geen glas op staat. Voor de veiling hebben zich recent wel geïnteresseerde partijen gemeld, niet duidelijk is of dat al tot een onderhandse bieding heeft geleid.

Het bedrijf wordt in twee kavels geveild, waarbij de bouwkavels (iets minder dan 9 hectare) ook los worden aangeboden. In totaal zijn de twee kavels 12 hectare met iets minder dan drie hectare glasopstand en gebouwen. De WKK-installatie en belichting zijn al wel verkocht.

De verkoop van grotere kavels voor nieuwbouw staat onder druk, doordat banken terughoudend zijn om nieuwbouw te financieren. Voor uitbreiding konden kopers de laatste jaren voldoende bestaande bedrijven overnemen. Echt grootschalige nieuwbouw vindt bovendien plaats in gebieden als Terneuzen en Wieringermeer. In Pijnacker is ook een andere bouwkavel te koop, nog iets groter dan deze kavels.

De minimumprijs voor de te veilen kavels is nog niet bekend gemaakt door de veilorganisatie.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin