Doorgaan naar artikel

Lidl bouwt grootste distributiecentrum in Glasparel+

Het project Glasparel+ in Waddinxveen heeft supermarktketen Lidl aan zich weten te binden voor de bouw van een distributiecentrum van 5 hectare op 13 hectare grond in Logistiek Park A12.

Het distributiecentrum (investeringskosten 60 miljoen euro) wordt het zesde en tot nu toe grootste van Lidl in Nederland. Het zal werk bieden aan 300 tot 350 werknemers, aldus hoofd vastgoedbeheer Harm van Oorschot van Lidl. Hij onthulde donderdagochtend het nieuws tijdens de ondertekening van de exploitatieovereenkomst voor Glasparel+ door wethouder Cees Kroes van Waddinxveen en  John van der Klugt van Wayland, de moedermaatschappij van projectontwikkelaar Wayland Developments.

Met de ondertekening van de exploitatieovereenkomst is de weg geëffend voor de indiening van het ontwerp bestemmingsplan dat nog voor de zomer door de gemeenteraad van Waddinxveen zal worden behandeld. In het plan zijn tevens 90 hectare kassen en 130 woningen voorzien.

De drie onderdelen worden in samenhang ontwikkeld. Zo zal het regenwater van het Logistiek Park A12 worden opgeslagen in aquifers en voor de glastuinbouw beschikbaar gesteld worden. Ook wordt gekeken naar uitwisseling van warmte tussen de nieuwe glasbedrijven, het bestaande omliggende glas en de bedrijven op het Logistiek Park A12.

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin