Doorgaan naar artikel

Rabobank: pijn zit vooral in glastuinbouw

De verliezen die de Rabobank lijdt op krediet in de food- en agrisector zijn vrijwel geheel geconcentreerd in de glastuinbouw. Dat schrijft de Rabobank in haar jaarbericht over 2013.

Het zijn de lokale Rabobanken die afboeken op glastuinbouw net als overigens op het commercieel vastgoed en de binnenvaart, stelt de Rabobank. De kredietverlening aan de agri- en foodsector daalde wel in 2013, maar dat wordt niet uitgesplitst naar deelsectoren.

In totaal boekte de Rabobank Groep 2,6 miljard euro af, vier procent meer dan vorig jaar. Hoeveel precies op glastuinbouw werd afgeboekt, maakt de bank niet bekend. Wel blijft het aandeel groente en fruit in de portefeuille agri en food gelijk op 10 procent. Voor 2014 verwacht de Rabobank overigens dat het iets minder hoeft af te boeken op leningen, door economisch herstel.

Ondanks de schikking na het Liborschandaal (774 miljoen euro) heeft Rabobank over 2013 ruim 2 miljard euro winst gemaakt, 2 procent minder dan het voorgaande jaar. Dat laat de bank donderdag weten voor de presentatie van het jaarverslag.

De kredietportefeuille van de bank is in 2013 met 4 procent afgenomen tot 449 miljard euro, de toevertrouwde middelen zijn met 2 procent afgenomen tot 329 miljard euro. De buffer van de bank is 121 miljard euro.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin