Doorgaan naar artikel

Westland rondt ‘dure’ onteigening kas af

Bij onteigening van een glasbedrijf heeft de gemeente Westland met de tuinder en Rabobank overeenstemming bereikt over de compensatie.

Nadat vorig jaar de rechter oordeelde dat een hogere onteigeningswaarde moest worden gerekend, is nu overeenstemming bereikt over kosten voor verhuizen van planten. De gemeente draagt daarbij ook de kosten voor deskundig onderzoek in de rechtszaak en de kosten van gerechtelijke bijstand door de tuinder. Opgeteld komen die kosten uit op meer dan 4 ton, blijkt uit het eindvonnis.

Gemeente en de kweker twistten onder meer over de te hanteren onteigeningswaarde en de vergoeding voor inkomens- en vermogenschade.  In totaal schatten deskundigen de schadeloosstelling op 4,7 miljoen euro, maar de rechter neemt dat niet geheel over. Uit de stukken blijkt niet hoe groot het bedrijf is. De gemeente moet 4,4 miljoen euro betalen plus kosten voor verhuizen van planten en de vier ton voor onderzoek en bijstand.

Ter discussie stond de te hanteren grondprijzen. De kweker werd in het gelijk gesteld dat de gemeente ten onrechte uitgaat van vergelijkbare transacties in het Oostland, maar daar liggen de grondprijzen lager dan in het Westland.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin