Doorgaan naar artikel

Telers puntpaprika van Coforta naar Door

De telers van SweetPoint stappen over van coöperatie Coforta naar DOOR.

De telersvereniging SweetPoint bestaat uit vier tuinbouwbedrijven die het exclusieve recht bezitten om het puntpaprikaras Ramiro te telen. The Greenery bevestigt de overstap naar DOOR. In januari wil de afzetorganisatie ingaan op het aantal Cofortaleden die in 2015 afzetten via The Greenery. De nieuwe strategie van The Greenery leidde afgelopen maanden ook tot gesprekken met mogelijk nieuwe leden, stelt de afzetorganisatie.

Onafhankelijk

In het persbericht stelt DOOR dat SweetPoint de marktvisie deelt van Coöperatie DOOR met een onafhankelijke positie in de markt. DOOR is een zuivere telerscoöperatie die onafhankelijk in de markt staat zonder belangen in handelshuizen. DOOR noemt zichzelf een ‘open platform voor serviceproviders’ en zet zo af aan meerdere supermarktleveranciers. DOOR staat ook los van GMO-verplichtingen nu het als coöperatie geen GMO-erkenning heeft.

Verspreid over vier locaties in Nederland telen de Sweetpointbedrijven nu op twintig hectare zoete puntpaprika’s, blijkt uit gegevens op het Coforta-platform Verseoogst.nl. Op de vier bedrijven van Sweetpoint werken, afhankelijk van het seizoen, 100 tot 150 medewerkers. Sweetpoint beschikt over een eigen distributiecentrum in Honselersdijk.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin