Doorgaan naar artikel

Restwarmte onzeker in Duitse groentekassen

Naast onzekerheid over levering van restwarmte aan het tomatenbedrijf van Landgard in Hennstedt, is ook de restwarmtelevering in het Noord-Duitse glastuinbouwgebied Papenburg nog altijd niet geregeld.

De aanleg van een warmtenetwerk van de biomassacentrale van Göttinger EEV AG naar de tuinders in Papenburg zou begin 2014 starten, maar er is al tijden niets meer gehoord van de onderneming.  Aangenomen wordt dat deze in financiële problemen is.

Het bedrijf verraste telers in dat glasgebied met een melding begin december dat de biomassainstallatie in Papenburg tijdelijk buiten bedrijf is voor een grote revisie. Dat zou de centrale geschikt maken om op termijn warmte te gaan leveren, maar een netwerk is er dus nog niet. Telers willen graag warmte afnemen, zo laten ze weten aan de redactie van het Duitse mediabureau Gabot.

Afzetorganisatie Landgard liet eind onlangs weten nog te onderhandelen over de voorwaarden van warmtelevering door een nabijgelegen biogasinstallatie in Henstedt. De gevolgen daarvan zijn voor Landgard dat eigenaar is van de tomatenkassen. Landgard zoekt voor dit bedrijf kopers, werd bekend.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin