Doorgaan naar artikel

Helft glasgroentebedrijven in acute problemen

Circa de helft van de glasgroentebedrijven heeft onvoldoende kasstroom beschikbaar om aan rente- en aflossingsverplichtingen te voldoen. Dat blijkt uit een analyse van het bureau McKinsey naar de financiële weerbaarheid van glasgroentebedrijven.

McKinsey is ingehuurd om met de sector een herstelplan door te voeren. Een analyse van de huidige situatie hoort daarbij. Morgen, woensdag 17 december worden de bevindingen en mogelijke herstelmogelijkheden bekend gemaakt in Zoetermeer en Asten. In twee bijeenkomsten hoopt LTO Glaskracht Nederland zoveel mogelijk telers te betrekken.

Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland noemt de uitkomsten ‘zorgwekkender dan gedacht’, zeker afgezet tegen structurele ontwikkelingen in internationale concurrentie. De internationale consultants van McKinsey brachten de concurrentiekracht van Marokko en Spanje in beeld. “We hopen echt dat individuele telers de stap naar verandering willen nemen en zeer serieus over de uitkomsten willen nadenken.”

McKinsey presenteert de telers een aantal denkrichtingen voor verbeteringen op sectoraal niveau en binnen telersverenigingen. Daarvoor sprak het bureau met onder meer acht telersverenigingen en jonge leden.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin