Doorgaan naar artikel

Rechtszaak faillissement paprikabedrijf

De curator van een failliet paprikabedrijf in Noord-Nederland heeft een rechtszaak tegen Nuon verloren.

De zaak draait om het ontbinden van een leveringscontract voor elektriciteit door Nuon. De curator vindt dat Nuon zich niet aan een contract kan onttrekken. De zaak draait om de opbrengsten van elektriciteitsverkoop na faillissement. Nuon verrekende elektriciteitsopbrengsten met een schadeclaim bij de curator voor de revisie van de WKK. De kosten daarvoor zouden niet meer terugverdiend kunnen worden bij faillissement en Nuon verrekent dit bij einde van het contract.

De rechtbank lijkt Nuon gelijk te geven dat het contract is ontbonden bij faillissement. De rechtbank lijkt hiermee als uitgangspunt te nemen dat elke overeenkomst zou kunnen eindigen in geval van faillissement. Dat is niet juist, immers overeenkomsten blijven in beginsel ook in een faillissementssituatie overeind, stelt de curator die de uitspraak ook van belang vindt voor mogelijk andere faillissementen en een hoger beroep overweegt.

De curator trok bij deze zaak deels gelijk op met de Rabobank. De inkomsten uit openstaande debiteuren moeten namelijk verrekend worden met de hypotheekhouder.

Het bedrijf kwam in 2011 in problemen door Ehec met daarbovenop een hardnekkige besmetting met bladschimmel. De regionale Rabobankvestiging eiste het krediet van 1,25 miljoen euro op de rekening courant op nadat Powerhouse de gaslevering staakte wegens achterblijvende betalingen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin