Doorgaan naar artikel

Rechter: Voortbestaan FresQ niet in gevaar

FresQ kan niet voorkomen via een voorlopige voorziening bij de rechtbank dat GMO wordt teruggevorderd.

FresQ wil een faillissement voorkomen om de juridische strijd te kunnen blijven voeren tegen de terugvordering van GMO-gelden over de jaren 2010 tot en met 2012. Een faillissement zou dat in gevaar brengen. De rechter heeft echter geoordeeld dat van een direct gevaar van faillissement op dit moment geen sprake is.

Voor een deel lijkt FresQ van de rechter wel het gelijk te krijgen. Het Productschap Tuinbouw blijkt ook de Ehec-vergoeding te hebben teruggevorderd van FresQ over 2011. Dat is mogelijk een verkeerd besluit geweest, blijkt uit een eerdere uitspraak in een terugvorderingszaak. De rechter geeft daarmee op dit moment alleen een voorlopig oordeel.

Op de zittingsdag 19 december heeft FresQ inzage gegeven in de financiële situatie en de miljoenenclaims die uitstaan van het Productschap Tuinbouw. Er is ook al beslag gelegd op het FresQ-pand en vorderingen, blijkt uit de uitspraak, maar het PT heeft aangegeven in de rechtszitting dat het de beslaglegging zal verlichten als FresQ geen juridische strijd meer kan voeren.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin