Doorgaan naar artikel

‘In 2016 grotere rol WKK op electriciteitsmarkt’

Binnen twee jaar zal de discussie over de rol van Warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK) veranderen.

Dan is er op de markt een belangrijkere rol voorzien als restcapaciteit voor zon- en windenergie en zal er discussie zijn over het instandhouden van WKK’s.

In Nederland lukt het de tuinbouw niet om een vorm van steun voor WKK’s in te voeren. In zowel het Energieakkoord als het SER-akkoord lukte het LTO Glaskracht Nederland dit niet op de kaart te zetten. Beleidsmedewerker Rob van der Valk van LTO Glaskracht Nederland “Over twee jaar zal de discussie volop spelen in Nederland. In Nederland is nu nog geen probleem met de reservecapaciteit door de gascentrales, maar dat kan veranderen. Door groei van duurzame energievormen zal vraag en aanbod lastiger op elkaar aansluiten op de electriciteitsmarkt.”

De verwachte veranderingen op de energiemarkt leidde donderdag op het energiesymposium Energy 4 Tomorrow ook al tot soortgelijke bespiegelingen. Na 2018 zal een WKK mogelijk weer rendabel kunnen draaien, stelde EnergyMatters. Probleem is dat veel machines verouderen en in stand gehouden moeten worden met veel kosten. Telersvereniging Prominent stelde daar bestaande motoren in stand te willen houden.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin