Doorgaan naar artikel

BBC lyrisch over tomaten Thanet Earth

In het BBC-programma Harvest, waarin de BBC de Britse teelt van groente en fruit belicht, was woensdag presentatrice Phillippa Forrester lyrisch over de techniek en schaal van de kassen van Thanet Earth.

Forrester kreeg in de kas een rondleiding van Gert van Stralen, teeltleider namens Red Star. Het was een opname van afgelopen winter. Harvest probeert de teelttechniek voor consumenten begrijpelijk te maken. De tuinbouw dus dichterbij te brengen. Dat deed Forrester vooral door zich enthousiast te verwonderen over de belichte teelt in de winter.



De BBC berekende dat de Britse tomatenafzet een waarde heeft van 600 miljoen pond (een kleine 700 miljoen euro). De Britse telers kunnen er een vijfde van invullen. De Britse vraag naar tomaten brengt innovatieve producenten als Kaaij naar Engeland, aldus de BBC die kort stilstond bij de CO2-footprint van de belichte tomaten. Die is niet slechter dan ingevoerde tomaten rond dit jaargetijde, stelde Van stralen, die Forrester de Piccolo liet proeven. Forrester noemde de tomaat voor een miljoenenpubliek van Britten perfect. “Bijna net zo goed als de eerste tomaat die ik jaarlijks uit mijn eigen kas pluk.”

 

Bekijk een stuk van het programma hier.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin