Doorgaan naar artikel

FresQ stoot verkoopdochters af

Verkoopdochter FresQ Sales is overgegaan van coöperatie FresQ naar Novitura holding. FresQ Partners is nu eigendom van de coöperatie Door (voorheen Servizio).

Daaruit blijkt dat de nieuwe coöperaties Novitura en Door actief zijn geworden en dat de oude telerscoöperatie FresQ wordt ontmanteld. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel zijn de transacties eind juni tot stand gebracht.

Naar verluidt hebben telers zich aangemeld bij Novitura. Het zou dan gaan om telers die voor 1 juli hebben opgezegd bij FresQ. Niet duidelijk is hoeveel telers de stap maken naar Novitura en wat de consequenties zijn voor FresQ. Bij die organisatie was niemand bereikbaar voor commentaar.  Daardoor is ook niet duidelijk wat de uitkomst is van vervolgonderzoek door het Productschap Tuinbouw en of een GMO-terugvordering wordt opgelegd. De website van FresQ is ook niet bereikbaar.

Novitura, FresQ Sales en Novitura Holding zijn op hetzelfde adres gevestigd. Van Novitura BV is Jelte van Kammen de directeur, blijkt uit de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Naast Novitura werd in april een andere coöperatieve telersvereniging ‘Servizio’ opgericht. De naam is per 10 juli gewijzigd in Door. Deze coöperatie is de nieuwe eigenaar van verkoopdochter FresQ Partners.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin