Doorgaan naar artikel

Frankrijk teelt minder komkommers

De Franse komkommerproductie zal dit seizoen naar verwachting uitkomen op 121.000 ton, 4 procent minder dan een jaar eerder.

Die daling is te wijten aan een verdere krimp van het areaal dat met 545 hectare eveneens 4 procent kleiner is. In sommige streken, zoals Bourgogne, loopt de komkommeroogst met bijna een kwart terug.



Dat staat in een productoverzicht van de agrarische infodienst Agreste. Vraag en aanbod op de Franse komkommermarkt zijn deze maanden redelijk in evenwicht wat een goed prijsniveau ondersteunt. De vraag wordt daarbij mede gestimuleerd door het vertraagde aanbod van andere verse groente. De invoer uit zowel Zuid-Europa als ons land en België ligt daarbij op een wat lager niveau dan vorig seizoen.



Frankrijk voerde volgens het overzicht van Agreste vorig jaar 72.812 ton komkommers in. Daarvan kwam 49.193 ton uit Spanje terwijl Nederland met 14.477 ton op de tweede plaats kwam. Ook België met 4.136 ton en Duitsland met 1.543 ton behoren tot de buitenlandse leveranciers. De Franse export bleef beperkt tot 11.872 ton waarvan 3.113 ton naar de oosterburen en 5.464 ton naar landen buiten de EU is gegaan.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Ruud Peijs

correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin