Doorgaan naar artikel

‘Onteigende grond heeft geen glastuinbouwwaarde’

Een grondeigenaar wil in een rechtszaak rond zijn door de provincie onteigende grond een hogere meterprijs bedingen door te verwijzen op de glastuinbouwontwikkeling in het gebied.

Het gaat om een strook grond in het gebied PrimAviera in de Haarlemmermeer waar de provincie voor infrastrurele ontwikkeling voor de grond alleen de agrarische waarde wil betalen. Ook een deskundigenrapport heeft het besluit van onteigening niet wezenlijk gewijzigd. De strook zou voor kopers niet aantrekkelijk zijn om kassen op te bouwen, omdat te voorzien is dat het voor verbreding van wegen kan worden onteigend. Wel hebben de deskundigen de waarde van de grond is verhoogd, omdat een potentiële koper van de grond op die manier inbreng kan verkrijgen in de ontwikkeling van de gronden. De adviesprijs voor de onteigende grond komt daarmee uit op 12,50 euro per vierkante meter, waar de eisers wezen op vergelijkbare zaken waarin ruim 40 euro per vierkante meter is betaald.

Uit de uitspraak blijkt dat de provincie alsnog veel geld kwijt is aan de grondtransactie. De provincie moet het deskundigenrapport betalen van bijna 60.000 euro en de juridische kosten van de grondeigenaar van 40.000 euro. Dat komt bovenop de onteigeningsgelden van 71.600 euro.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin