Doorgaan naar artikel

Meldpunt stages haalt studenten naar tuinbouw

Tuinders die graag een stagiair op hun bedrijf verwelkomen en scholen die op zoek zijn naar dergelijke bedrijven kunnen voortaan terecht bij het stage meldpunt van de Greenport Horti Campus.

Samen met LTO Noord Glaskracht en LTO Groeisservice lanceert Greenport Horti Campus het meldpunt stages, dat er voor moet zorgen dat de tuinbouw beter in beeld komt als plek waar inhoudelijk uitdagende stageplekken te vinden zijn. Inspirerende stages moeten het imago van de sector onder jongeren verbeteren en de tuinbouw aantrekkelijk maken als werkgever.

In de Greenport Horti Campus werken bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid samen om de kennis in de greenport te versterken. Via drie kenniscentra (in Westland, Oostland en Barendrecht) en 37 projecten, waarvan het meldpunt stages er één is, wordt gewerkt aan een kwalitatief goed en actueel kennisniveau.

Veel bedrijven hebben een stagevraag, maar kunnen die niet matchen met het aanbod. Scholen zoeken inspirerende stageplekken, maar kennen de weg niet naar de juiste bedrijven. Het meldpunt stages moet die match gaan maken. Maar ook met suggesties voor een betere aanpak van stages en afstudeeropdrachten, vragen over de invulling van stages of klachten over stages kan men terecht bij het meldpunt., dat vi ade mail is te breiken op stages@ghcmail.nl.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin