Doorgaan naar artikel

Teler houdt winst grondverkoop voor kassen

Een akkerbouwer hoeft de winst op een grondtransactie voor de tweede fase van Agriport A7 niet deels af te staan aan de fiscus. De uitspraak geeft een mooi inzicht in de grondtransacties voor dit glastuinbouwgebied van enkele jaren geleden.

De rechtbank van Haarlem oordeelde dat deze winst onder de landbouwvrijstelling valt, net als eerdere grondtransacties voor een eerdere fase van dit tuinbouwgebied.

De akkerbouwer had door de verkoop van akkerland in 2007 voor tuinbouwgrond een winst van ruim negen ton geboekt. Het ging daarbij om 70 hectare akkerland, waarop erfpacht rustte. De fiscus oordeelde dat het geschikt maken van de grond en verkoop voor glastuinbouw niet onder de normale landbouwvrijstelling valt, maar deze uitleg werd verworpen door de rechtbank. De akkerbouwers in het gebied verkochten de grond voor prijzen van tussen de 7 en 11 euro per vierkante meter. Na bewerking lag de grondprijs bij de projectontwikkelaar op meer dan 30 euro per vierkante meter, blijkt uit de uitspraak van de rechtbank.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin