Doorgaan naar artikel

Burgers voelen zich dupe van nieuw glasgebied

De gemeente Terneuzen heeft bij de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied burgers gedupeerd door een straat af te sluiten voor burgers.

Maar dat was een juiste belangenafweging, oordeelt de Raad van State. De gemeenteraad van Terneuzen achtte het bij het aanbieden van de glastuinbouwkavels door Zeeland Seaports aan potentiële kopers van groot belang dat deze beschikbaar zijn. Uit verkooptechnisch oogpunt was het wenselijk dat de uitgifte van kavels los staan van de uitkomst van procedures tot onttrekking van wegen aan de openbaarheid, aldus de raad.

Dat door de trage ontwikkeling van het glastuinbouwgebied burgers nu moeten omrijden om de kern van het dorp Westdorpe te bereiken, is daarvan het gevolg. Toch oordeelde de Raad van State in een hoger beroep dat Terneuzen de belangen juist heeft afgewogen. Volgens Zeeland Seaports kunnen de vervangende wegen pas worden aangelegd als de locaties van de kassen bekend zijn. Dit is afhankelijk van de wensen van de tuinders die de kassen zullen bouwen. De vraag naar kassen is momenteel echter beperkt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin