Doorgaan naar artikel

Eerste landelijke dag glasgroente

Woensdag 13 maart vindt de eerste landelijke dag glasgroente plaats. Het thema van deze door LTO Groeiservice georganiseerde dag is ‘de toekomst van de tuinbouw’.

Tot nu toe werden per gewas landelijke bijeenkomsten georganiseerd. Nu is er ’s middags eerst een plenair deel en ’s avonds informatiebijeenkomsten per gewas. In het plenaire deel, dat geschikt is voor alle glasgroentetelers wordt de blik naar buiten gericht.”In moeilijke tijden heerst het gevaar dat we onze blik teveel naar binnen richten, op de teelt”, motiveert LTO-Groeiservice de programmakeuze. “Maar met een goed product alleen redt u het op langere termijn niet.”



Op het plenaire deel houdt professor dr. Wim de Ridder een presentatie. Hij is hoogleraar ‘toekomstonderzoek’ aan Universiteit Twente. Daarnaast komt Jan Klerken van Scelta Mushrooms uit Venlo zijn ervaringen delen met innoveren en internationaliseren in de champignonsector. Hij heeft bewezen dat hij in staat is verder te denken dan het telen van champignons.

Na het buffet zijn er gewasgerichte deelsessies. Voor auberginetelers staat gewasbescherming  op het programma. Komkommertelers buigen zich over bladsapmetingen en aardwarmte, paprikatelers over inwendige kwaliteit en inhoudsstoffen en tomatentelers over diffuus glas.



De dag wordt gesponsord door Enza Zaden. Opgeven kan via het aanmeldformulier van LTO-Groeiservice.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin