Doorgaan naar artikel

Erkenning voor lastige ontwikkeling LED-pioniers

De gebroeders Delissen (Roy en Mark) hebben met de Fruit Logistica Innovation Award erkenning gekregen voor de jaren van lastige ontwikkeling van de grootschalige teelt met LED. Het project krijgt met de innovatieprijs nu de nodige bekendheid, omdat het zich vooral op markten buiten de EU richt.

De tweelingbroers Delissen zijn pioniers in de LED-teelt en ontwikkelden het City-Farming systeem voor jonge sla. Afnemer Staay Food Group is officieel de prijswinnaars, maar dat is vanwege de voorwaarde dat een genomineerde ook een standhouder op de beurs moet zijn. De broers zitten achter het teeltsysteem met ondermeer Philips.

Delissen liet voor de bekendmaking vrijdag al weten dat de LED-teelt in gesloten teeltsystemen lastig uitkan in lege kantoren, doordat deze leegstaande gebouwen fors aangepast moeten worden aan de teelt. “Het vergt veel aanpassingen. We hebben het nu zelf draaien op ons teeltbedrijf in Beesel en er zijn veel zaken waar we tegen aanlopen. We kunnen nu eindelijk zeggen dat het draait en daarom deden we nu mee naar de innovatieprijs van de Fruit Logistica, maar het systeem zal vooral in gebieden toepasbaar zijn waar het niet mogelijk is om in kassen te telen. We hadden hier partij uit allerlei landen die geïnteresseerd zijn. Bij grote steden als Sao Paulo is het kansrijk, maar in Nederland is het moeilijk om te concurreren met sla uit kassen, zeker in het buitenseizoen. In Europa zijn er voldoende kanalen die goedkope producten leveren.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin