Doorgaan naar artikel

‘Koppeling energie- en groenteprijs’

WarmCO2, energieleverancier aan glastuinders in Terneuzen, onderzoekt mogelijkheden om de prijs van warmte voor tuinders te koppelen aan tomaten- of paprikaprijzen.

WarmCO2 noemt het een interessant concept voor tuinders in het gebied en mogelijke nieuwe tuinders. Het verzoek kwam van tuinders met bouwplannen in Terneuzen, maar WarmCO2 wil zo’n concept onderzoeken voor alle tuinders in het gebied, zegt directeur Jan Taks.

WarmCO2 is de schakel tussen de industrie en de tuinbouwbedrijven in het gebied. Tuinders in Terneuzen maken voor de verwarming van de kassen gebruik van hoogwaardige restwarmte afkomstig uit de nabijgelegen industrie. Die warmte gaat met 89 graden Celsius de kas in. Behalve restwarmte levert het bedrijf ook CO2 uit dezelfde industrie.

De telers kunnen er nu al voor kiezen de warmte in te kopen tegen een vast tarief dat ze voor langere tijd vastleggen of een variabel tarief dat nog enigszins is gekoppeld aan de WKK-sparkspread. WarmCO2 stelt op de website dat het flexibel is in energiecontracten. Daar komt dan mogelijk een model bij waarbij op basis van naberekening een energieprijs vastgesteld wordt.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin