Doorgaan naar artikel

‘Ontwrichtende ontwikkelingen’

Wordt u de laatste tijd ook zo vaak verrast door artikelen met nieuws over ingrijpende veranderingen?

Regelmatig lees ik artikelen en ontvang uitnodigingen voor bijeenkomsten waarin weer een ontwrichtende ontwikkeling wordt aangekondigd. Als mijn nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door de mededeling en deze iets van doen heeft met onze branche, ga ik wel eens in op zo’n uitnodiging. Onder andere de volgende disruptieve innovaties kwamen voorbij.

Automatisering oogstsystemen

Automatisering en robotisering van teelt en oogstsystemen in de voedingstuinbouw, zowel glasteelten als buitenteelten. Hier is een compleet nieuwe mechanisatiesector ontstaan met sectoroverstijgende technieken, die in turnkeyprojecten worden ontwikkeld en aangeboden. Oogstzekerheid en arbeidsmarkt worden hiervoor als belangrijkste argumenten genoemd. Groothandelsbedrijven die achterwaarts integreren met teelten en grotere teeltbedrijven die voorwaarts integreren in de keten, door de eigen afzet te organiseren.

‘Voeding, het nieuwe medicijn’.

Campus Greenport Venlo

Beschikbaarheid van voldoende uniforme versproducten in betrouwbare ketens wordt belangrijker in een consoliderende voedingstuinbouw.

Voeding, het nieuwe medicijn. Op de Campus Greenport Venlo zijn onderzoeksfaciliteiten ontwikkeld omtrent gezonde voeding, met een bijzondere faciliteit voor het zogenaamde Personalised Nutrition-concept. De kosten voor onze gezondheidszorg zijn moeilijk te beteugelen, ieder percentage afname door gezondere voedingsconcepten is mooi winst.

Gelukkig is ontwrichting niet altijd vervelend.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Theo Douven

blauwebessenteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin