Doorgaan naar artikel

“Nog even doorpeuteren”

“Het wordt nog even doorpeuteren om alles op tijd af te hebben. De ontwikkeling in de peren gaat nu wel heel snel, daar houd je bij het begin van de snoei geen rekening mee”, vertelt Arie Vink uit Groede.

“Maar het gaat wel lukken. Conference is al helemaal klaar. Ik ben nu bezig in de Comice. Hoe later je snoeit, des te makkelijker tik je er wel eens een knop af. Wat dat betreft is het mooi dat de Conference klaar is. In de Comice zit knop zat, daar mis je een afgestoten knop niet zo.”

“De perenknoppen zijn hier al behoorlijk aan het schuiven. Het zal niet zo lang meer duren of de eerste groene delen komen te voorschijn. “Eigenlijk staat je hoofd in februari nog helemaal niet naar gewasbescherming. Maar de eerste gewasbeschermingsmail is al weer binnen. Buiten mag het dan nog wel wat afdrogen. Beetje bij beetje wordt het wel wat droger. Maar je hebt hier nauwelijks een week echt drogend weer gehad om bijvoorbeeld het snoeihout te versnipperen.”

Gelukkig is het einde van de snoei bijna in zicht. Want als de ontwikkeling eenmaal op gang komt, ben je niet zomaar meer een dag aan het snoeien. Dan komen er allerlei voorjaarswerkzaamheden tussendoor.”

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anton Oostveen

freelance fruitteeltjournalist

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin