Doorgaan naar artikel

“Snoeien staat op laag pitje”

“Het komt nu even helemaal niet uit, we hebben een stroomstoring”, vertelde Gerco van Zuilen toen hij op het laatste moment de telefoon opnam.

“Na het opruimen van het een en ander bleek de beluchting van de kas het niet meer te doen”, zo lichtte hij de volgende dag toe. “En dat vraagt dan toch meteen om actie.”

“Verder is het rustig,  voor mijn gevoel misschien te rustig. “Het snoeien van de rode bessen gaat met een paar man op een laag pitje door. Zo op het oog zie je aan het gewas nog niets van het zachte winterweer. Ook het sorteren gaat altijd door. Verder zijn we nu bezig met allerlei klussen, zoals het afbreken van enkele oude koelcellen die nu niet meer op een logische plek staan.”

“Straks in februari komt de rest van de snoeiers weer terug om alles op tijd af te hebben. Dat bevalt mij persoonlijk veel beter. Een rustige periode op z’n tijd is goed. Maar als de ontwikkeling van het gewas op gang komt en er daardoor weer meer reuring is, bevalt me dat toch beter. Dat leidt uiteindelijk naar het gewas dat je oogst. En daar doe je het tenslotte allemaal voor.”

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anton Oostveen

freelance fruitteeltjournalist

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin