Doorgaan naar artikel

Rode bessen van Rovada best goed gezet

Terwijl nagenoeg de laatste aardbeien in de kas worden geplukt, haalt Marco van As buiten pas de bloemen door.

“Door het late seizoen sluit de buitenteelt niet zo mooi aan de op kasteelt. Binnen doen we volgende week nog een rondje en dan maken die planten plaats voor de zomerteelt. Dat zijn doorteeltplanten van buiten, die nu in de cel staan. Het zijn lichte plantjes met een tros, waar we weer negen weken mee vooruit kunnen.”



“De bessen zijn redelijk gezet. De zetting is niet perfect, maar 90 procent is ook bij Rovada dit jaar best goed. Het is toch moeilijk om een vinger te krijgen achter de zetting van rode bes. Het gewas bloeide hier enkele dagen later dan bij anderen, misschien is dat een voordeel. Niet teveel groei en daarom matig zijn met stikstof speelt wellicht ook een rol. Of het gebruik van herbiciden; zelf hebben we de opslag een keer met de hand verwijderd.”



“De Kwanza groeit goed. De frambozen kwamen moeilijk op gang, maar het zijn nu planten van bijna 50 centimeter. Spint is nu eenmaal bestreden met Vertimec, waarmee je de volwassen mijten en de meeste larven opruimt. Over een ruime week zijn de eieren uitgekomen. Dan herhalen we de bestrijding om deze larven en de overgebleven van de vorige keer te bestrijden.  Ik heb hiervoor een dubbele spleetdop die ik kan verstellen. Daarmee kom ik zo goed als in het gewas, met een goede bestrijding als resultaat.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin