Doorgaan naar artikel

Aanbod aardbeien neemt toe

De afgelopen weken is het aan bod aardbeien, meestal afkomstig van de bedekte teelten, behoorlijk toegenomen. De kwaliteit was van een hoog niveau.

De vorm van de vruchten was af en toe behoorlijk puntig, waardoor deze partijen minder fraai presenteerden. Dat deed echter niet af aan het feit dat de meeste partijen voor dit onderdeel een dikke voldoende scoorden. De vruchten etaleerden veel glans, gebreken zag ik bijna niet en de groene kroontjes oogden vers. Een aandachtspunt was de rijpheid. Het kwam voor dat partijen iets te vroeg geoogst waren, waardoor de kleur wat bleek was of de punten nog wit waren.



Het aanbod bramen en frambozen bleef in week 41 nog goed op peil. Ook deze producten deden het, vanuit kwalitatief oogpunt gezien, erg goed. De vruchten waren mooi grof en de rijpheid was precies goed. De bramen waren diepzwart en ook de frambozen hadden een mooie helderrode kleur. De kleur was bij diverse partijtjes bosbessen soms wat magertjes. Sommige bessen waren nog niet volledig doorgekleurd en dit deed afbreuk aan de presentatie. Het is zaak het personeel goed te instrueren, zodat onrijpe bessen niet geplukt worden.



De eerste indruk betreffende de kwaliteit van de Conference peren is uitstekend. Dit geldt overigens ook voor andere rassen zoals Doyenné du Comice, Beurré Hardy, Alexander Lucas en Gieser Wildeman. De Conference lijkt dit jaar wat korter en er lijkt iets meer verruwing op de schil voor te komen dan verleden jaar. Deze verruwing was gelukkig slechts van geringe aard en bleef dus ruim boven de ondergrens.

[([002_boerderij-image-1178743.jpeg])]

Het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) voert import- en exportinspecties van verse groenten en fruit, snijbloemen en potplanten uit. Ook controleert het de kwaliteit van de verse groenten en fruit die binnen Nederland wordt verhandeld.

Share this

Afbeelding
Fred Jacobs

specialist kwaliteitszaken groenten en fruit

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin