Doorgaan naar artikel

Nieuwe test toont 1-MCP in peer aan

De FreshNSure Pear test toont op een betrouwbare manier aan of een partij peren al dan niet is behandeld met 1-MCP. De test komt nu beschikbaar voor het ras Abate Fetel en dat zal op korte termijn ook voor Conference het geval zijn.

Om peren langer houdbaar te maken en ze te beschermen tegen de nadelige invloed van ethyleen krijgen ze een behandeling met 1-MCP. De 1-MCP behandeling die aan het begin van de inslag wordt uitgevoerd, stopt de rijping van peren. Daardoor is de bewaarbaarheid langer en blijft de kwaliteit langer gewaarborgd. Toch is een behandeling niet altijd gewenst of zelfs niet toegestaan, zoals in biologisch fruit.

Ook voor Conference

Omdat 1-MCP geen residu achterlaat, is niet zichtbaar of peren behandeld zijn. Daarom heeft NSure de FreshNSure test ontwikkeld. De test is gebaseerd op het meten van verschillen in genactiviteit die het gevolg zijn van een 1-MCP behandeling. Hierdoor is NSure in staat om vast te stellen of 1-MCP al dan niet is toegepast. Effect van de toepassing is meetbaar vanaf 2 tot 20 weken nadat de peren in opslag zijn gegaan. De test is er nu voor het ras Abate Fetel en zal binnenkort ook voor Conference op de markt zijn.

Wel of niet behandeld

Voor de test zijn slechts een paar druppels sap van 15 peren nodig. Het monster moet rechtstreeks genomen worden van peren in opslag. De uitslag van de analyse luidt ‘niet behandeld’ of ‘behandeld’. Testresultaten worden binnen 48 uur na ontvangst van het monster opgeleverd. Om lokale service en een korte doorlooptijd te kunnen bieden, werkt NSure samen met diverse distributeurs en laboratoria in Europa.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin