Doorgaan naar artikel

FruitMasters opent Hollandse aardbeienseizoen

Tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht opende FruitMasters zaterdag 22 april haar nieuwe Hollandse aardbeienseizoen.

De bloesemtocht geldt als de officiële seizoensopening. Het neemt de plaats in van de brede landelijke opening door Hollandse aardbeien op derde dinsdag van april. De telers achter Hollandse aardbeien zijn blij met de inspanning van FruitMasters.

De start- en finishlocatie van de wandeltocht in Geldermalsen was door FruitMasters volledig in aardbeiensfeer gebracht. Aan ruim 30.600 wandelaars verkochten telers en medewerkers bijna 23.000 doosjes Hollandse aardbeien. Het was de 25e editie van de bloesemtocht, met dit jaar vooral roze appelbloesem.

Groots uitgepakt

Volgens Leonard Kampschoer, commercieel directeur van FruitMasters, is de bloesemtocht een mooi moment om het seizoen te openen. “We hebben groots uitgepakt om consumenten te laten weten dat het nieuwe Hollandse aardbeienseizoen weer is geopend en dat de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn in het schap. We hopen dat de wandelaars een mooie dag hebben gehad en de smaak van Hollandse aardbeien te pakken hebben gekregen.”

Zachtfruittelers meer rendement

Dinsdag 25 april is de Algemene Ledenvergadering van FruitMasters voor de ruim 425 fruittelers. Dan komt de afzetorganisatie ook met de jaarcijfers. Bekend is al dat de zachtfruittelers een beter rendement haalden in 2016 dan de hardfruittelers. Ook werd het afgelopen seizoen gekenmerkt met meer kwaliteitsproblemen door de hitte van de oogstperiode en had FruitMasters te kampen met een GMO-korting.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin