Doorgaan naar artikel

Update: brede acties fruit, vriendelijk niveau

Met AH, Lidl en Aldi die met perenacties ruim boven de euro blijven, lijkt de scherpte in acties wat af te nemen tussen supermarkten.

Daar komt bij dat woensdag 8 november de seizoensprijzen van Jumbo worden aangepast van € 1,39 naar prijzen mogelijk tussen de € 1,69 en € 1,79. Een paar kleine winkelketens die via Superunie inkopen, hebben nog scherpe Conference-acties van onder de euro of erop. Boni en Jan Linders gaan met 50% korting (€ 0,99 en € 1,00) relatief diep in de acties. Aldi prijst Conference 20% af naar € 1,19. Lidl heeft Doyenné du Comice in de schappen voor € 1,29 per kilo.

Partijhandel

Dat er vraag is naar Conference blijkt wel uit biedingen op Service2Fruit. Op een partij ongesorteerde grove Nederlandse Conference in een ULO-cel werd dinsdag 7 november een bod van € 0,66 per kilo gedaan. Het is een luxe partij waarbij met een helicopter aan nachtvorstbescherming is gedaan. Op andere mindere partijen zijn de biedingen een dubbeltje lager. De middenprijs op Belgische veilingen lag in week 43 op € 0,54 per kilo. Doyenné lag daar flink boven: € 0,83.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin