Doorgaan naar artikel

Nieuw middel voor appel, drie uitbreidingen middelen aardbei

Het middel Topenco 100 EC is toegelaten in de teelt van appel. Verder zijn er drie uitbreidingen van het etiket van gewasbeschermingsmiddelen voor onder andere aardbeien.

Het insecticide BIO 1020 (metarhizium anisopliae strain F52) van Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen heeft een uitbreiding van het etiket gekregen in de teelt van aardbei, bessen, druif, braam- en framboosachtigen.

Het fungicide Geoxe (fludioxonil) van Syngenta Crop Protection is voortaan ook toegelaten in de onbedekte teelt van aardbei.

Apollo (clofentezin) van Adama Registrations kreeg een uitbreiding van het etiket als mijtenbestrijdingsmiddel in appel, peer en in de bedekte en onbedekte teelt van aardbei.

Herregistratie Sunspray 11-E afgewezen

De herregistratie van Sunspray 11-E (paraffineolie) in appel, peer en pruim is afgewezen omdat voor geen van de aangevraagde gebruiken door toelatingshouder Petronas een acceptabel risico kan worden aangetoond voor aquatische organismen en niet-doelwit geleedpotigen, stelt het Ctgb. In het verlengde hiervan is ook de toelating van 11-E Olie van Bayer ingetrokken.

Uitverkoop is nog mogelijk tot uiterlijk 1 januari 2018 en de opgebruiktermijn loopt tot 1 november 2018. Bayer en Petronas onderzoeken de mogelijkheid om de toelating van Sunspray 11-E en 11 E Olie te herstellen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin