Doorgaan naar artikel

Jumbo steunt Nederlands hardfruit tot sinterklaasavond

Supermarktketen Jumbo belooft de Nederlandse fruittelers steun in de voor sommige producten lastige eerste afzetperiode.

Tot 6 december kunnen klanten Jonagold, Elstar, Conference, Goudreinette, Doyenne du Comice en Gieser Wildeman kopen voor 99 cent. Het is de zogenaamde najaarsaanbieding van de keten.

De stap van de keten kan helpen ruimte te scheppen op de markt. Zeker bij Conference wordt druk ervaren van veel partijen die weg moeten. De prijs voor grote maten kwam afgelopen week uit op 65 cent per kilo, waar dat twee weken geleden nog zeker een dubbeltje meer was. Bij de kleinere maten was het verval minder groot afgelopen week.

De Belgische middenprijs in week 38 (vorige week) lag op 41,8 cent per kilo voor Conference en 60 cent voor Doyenné du Comice. Voor Belgische telers was daarmee het prijsverval zeven cent voor Conference en drie cent voor de veel kleinere Doyenné. Maar er wordt ook meer gesorteerd deze week.

Bij Elstar is het beeld anders dan voor Conference. Hier lijkt de markt goed geopend. Acties zijn er genoeg (8 deze week van vooral kleinere Superunie-winkels) met goede volumes en dito prijzen. Volgende week komt de actie van AH erbij met twee tassen voor €3 (3 kilo). Dat kan opnieuw volume ruimen op de markt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin