Doorgaan naar artikel

Goede verwachtingen voor Duits appelseizoen

Door de goede kwaliteit en goede vooruitzichten als het om de hoeveelheid gaat, denkt AMI dat het appelseizoen in Duitsland een voorspoedige start tegemoet kan zien, onder het motto ‘Mit Schwung in die Apfelsaison 2016/17‘.

De door AMI in juli geschatte Duitse appeloogst, blijkt momenteel met een oogst van rond 1 miljoen ton bewaarheid te worden. Wel zijn er regionale verschillen, waarbij met name in het Noorden van Duitsland de schattingen overtroffen worden, maar ook in het zuiden en westen de productie hoger uitvalt dan verwacht.

Inspelen op hoeveelheden

Het is daarom afwachten of de appelmarkt in de herfst onder prijsdruk komt te staan, stelt AMI. Volgens het marktbureau zijn het met name de verkopers in het gebied van de Niederelbe die met zicht op de huidige producties ervoor moeten zorgen dat ze inspelen op de te verwachten hoeveelheden appels.

Goede vooruitzichten

Er lijkt vraag naar Duitse appels. Dat lijkt nog bevorderd te worden door het feit dat Duitse consumenten niet zitten te wachten op ‘overjarige’ appels Jonagold. Verder is de aanvoer van overzeese appels dit jaar minimaal, terwijl dat in voorgaande jaren tot ver in oktober de Duitse appels in de weg zat. Daarbij komt dat de prima kwaliteit van de huidige Duitse appels ervoor kan zorgen dat de start van het appelseizoen succesvol kan zijn. De vooruitzichten daarop lijken in ieder geval prima, hoewel de markt qua prijsvorming momenteel nog zoekende is, stelt AMI vast.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin