Doorgaan naar artikel

Veilingupdate 28 augustus: Prijsdruk zonder aardbei-acties

Aardbeien diepgevroren, in puddingbroodjes, in smoothies en taarten. Allerlei acties deze week rondom aardbeien in de Nederlandse supermarkten, maar geen verse aardbeien.

Wel veel acties met importfruit. De aardbeienmarkt zou er wel degelijk baat bij hebben met de grote aanvoer deze week. Verwacht wordt dat de marktverhouding tijdelijk is en de aanvoer weer zal teruglopen na volgende week. Feit is dat de prijzen daar nog niet op vooruitlopen. Prijzen lagen maandag tussen de vijftig cent en 75 cent of er boven. De betere 30+ partijen kwamen op die 75 cent per bakje.

De stellingteelt is nu vrijwel de enige bron waarvan geoogst wordt. Het overgrote deel van het aanbod bestaat nog steeds uit het ras Elsanta. KCB signaleert dat de vorm van de vruchten van dit ras was niet altijd even fraai was. Deze was soms zo plat dat deze niet meer voldeden aan de eisen van de klasse I.

Een Duitse notering springt wel in het oog. Op de groothandelsmarkt in Berlijn brengen Belgische aardbeien het meeste op (€5,25), bijna een euro meer dan de Nederlandse (€4,35). Daarna volgen Duitse partijen (€3,90) en Poolse (€3,60) per kilo.

 

zie ook prijsgrafiek

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin