Doorgaan naar artikel

Marktupdate 20 juli: Aardbeien aan de prijs

Op de Duitse groothandelsmarkt Frankfurt was afgelopen week goed te zien hoe de marktverhoudingen zijn.

De krapte aan Duitse aardbeien was er zodanig dat ook Nederlandse en Poolse partijen in de schappen gelegd werden. De prijzen van €4,50 per kilo en €4,65 (groothandel) bleek te duur, waardoor aan het einde van de week de producten niet meer verkocht werden. De Duitse aardbeien kostten overigens een klein vier euro tegen €2,40 vorig jaar in dezelfde week 27.

In België is hetzelfde zichtbaar met middenprijzen bij Hoogstraten van ruim drie euro. Dat is in verhouding met vorig jaar het dubbele toen de markt veel meer product moest verstouwen. Toen stond circa 30 procent meer voor de klokken in Hoogstraten. Nu bleef het veilvolume woensdag op 225 ton aardbeien.

Op die krappe markt zijn er nog altijd voldoende acties in de Nederlandse winkelschappen. Niet alleen met bulkpartijen trouwens. Albert Heijn heeft een forse campagne rondom Sweet Eve aardbeien en legt ze voor €2,30 per pond in de schappen. Spar heeft Driscoll’s aardbeien voor vijf euro per kilo in 400 grams verpakking. Dekamarkt gaat het scherpst met een actie van vier euro per kilo. Niet duidelijk is welke sortering de keten verkiest.

Voor meer prijzen, klik hier

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin