Doorgaan naar artikel

Faban krijgt toelating in appel en peer

Het fungicide Faban van BASF, met als actieve stoffen dithianon en pyrimethanil, heeft van het Ctgb een toelating gekregen in de teelt van appel en peer voor de bestrijding van schurft op blad en vrucht.

De toepassing van Faban is gekoppeld aan een teeltvrije zone van 20 meter en een drift-reducerende techniek van 75%. De dosering in appel en peer is 0,8 liter per hectare haag of 1,2 liter per hectare standaard boomgaard. De veiligheidstermijn is 56 dagen.

Het beste toepassingsmoment is tussen het ontluiken van de bloemknoppen en 70% van de finale grootte van het fruit (BBCH 53-77). Afhankelijk van de ziektedruk zijn 1 tot 4 bespuitingen nodig, met een interval van 8 tot 10 dagen. Maximaal mogen 4 toepassingen in een periode 12 maanden.

Wederzijdse erkenning

Faban heeft een toelating gekregen op basis van een wederzijdse erkenning zoals dat binnen de EU mogelijk is. Daardoor kan een middel met een toelating in andere lidstaten in Nederland een toelating krijgen (of andersom). Via deze mogelijkheid kunnen aanvragers op relatief korte termijn een toelating voor hun middel krijgen in een EU lidstaat. Bij toelating op basis van een wederzijdse erkenning wordt de expiratiedatum in Nederland gelijk gesteld aan die van de referentietoelating.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin