Doorgaan naar artikel

Deutsche Bank mag teler geen boete opleggen

Een fruitteler in het midden van het land is in hoger beroep in het gelijk gesteld in zijn zaak tegen de Deutsche Bank.

Hij vocht een aflossingsboete van ruim drie ton aan die hem was opgelegd door Deutsche Bank bij een overstap naar ABN Amro in 2013. De rechter is in hoger beroep van mening dat de Deutsche bank in 2013 zich terugtrok uit Nederland en daarmee de relatie met de snelgroeiende teler feitelijk afbouwde, waardoor de teler genoodzaakt was over te stappen om de groei van zijn bedrijf te financieren. Volgens de Deutsche Bank zouden bestaande afspraken gehandhaafd blijven, maar uitbreiding van de financiering was erg onzeker geworden. Het lukte de teler een overeenkomst met ABN Amro af te sluiten, maar Deutsche Bank legde hem daarop een boete op.

De teler was net twee jaar eerder in 2011 overgestapt van Rabobank naar Deutsche Bank. De teler maakte steeds de overstap om de groei van zijn bedrijf te financieren. In 2011 wilde Rabobank die niet meer financieren, maar in 2013 besloot de Deutsche Bank niet meer de agrarische sector als belangrijke sector te zien,

Eerder had de rechtbank de teler geen kwijtschelding gegeven van de aflossingsboete, maar de helft. De teler kon niet voetstoots aannemen dat hij de financiering wel zou hebben gehad van Deutsche Bank als die zich niet zou hebben terug getrokken uit de agrarische sector. Die 1,5 ton hoeft hij nu ook niet te betalen van het Gerechtshof Amsterdam.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin