Doorgaan naar artikel

Daling Franse appelprijs; Junami-acties bij top-3

De Europese appelmarkt is al niet florissant. De gemiddelde appelprijs ligt circa een kwart onder het driejarige gemiddelde. In Nederland stunten de grote winkelketens met Junami.

Binnen die Europese appelmarkt valt de tendens in Frankrijk op in juni. Daar is volgens gegevens van de Europese Commissie de appelprijs met 21 procent gedaald. Met gemiddeld 66 cent per kilo is de Franse appelprijs nog altijd de hoogste van de grote productielanden. In Italië is de gemiddelde prijs in juni 60 cent. In Polen is de malaise nog verder opgelopen met prijzen die in juni nog vier procent daalden naar 17 cent. Het EU-gemiddelde is 48 cent per kilo. De Duitse appelprijzen kruipen omhoog, al is het de laatste stuiptrekking van het seizoen. De Duitse appels brachten gemiddeld 40 cent op per kilo.

Wie dieper naar de Franse marktontwikkeling kijkt, ziet dat de prijsbeweging niet zo vreemd is. In mei en juni dalen de prijzen, dat is bekend. De scherpe daling in juni volgt op een stevige stijging in mei.

De Nederlandse appelmarkt heeft vooral de focus op Junami, zo lijkt het. Zowel Albert Heijn, Jumbo als Plus hebben de appel in het actieschap. Met name Plus heeft een scherpe actie met dozen Junami van 2,5 kilo voor €2,99.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin