Doorgaan naar artikel

Spaanse naast Nederlandse naast streekaardbeien

Jumbo doet zijn Hollandse aardbeien in doosjes van 400 gram voor 3,99 of van 250 gram voor 3,19. AH heeft 250 gram voor 2,29 en 500 gram voor 3,99 euro. Maar boerenwinkel Streek en beleving in Roosendaal is goedkoper en vermoedelijk verser.

Voor 3,49 euro heb je in hartje Roosendaal de aardbeien van Frank en Carola Hereijgers van 20 kilometer verderop in Lepelstraat in je mandje. Vandaag gespot bij de anderhalve maand geleden geopende streekwinkel van 22 West-Brabantse boeren en tuinders.

Er gaat natuurlijk nog wat marge vanaf voor de algemene exploitatie van de winkel. Maar deze winkelprijs van 3,49 euro per 500 gram voor de aardbeien van de familie Hereijgers, dat is ook bijna de telersprijs.

Aanbieding

Het streven van de winkel is doorgaans om niet onder de prijs van de supers uit de buurt te gaan zitten. Elke ochtend worden die prijzen eventjes bekeken op de websites van AH, Jumbo en Plus. Maar soms is er natuurlijk een aanbieding, net zoals bij diezelfde supermarkten het geval is.

Overigens heeft AH ook Spaanse aardbeien, in een doosje van 400 gram voor 1,99 euro. En voor de volledigheid: Plus heeft 500 gram Spaanse aardbeien voor 2,99 en 250 gram streekaardbeien van Gijs voor 3,29 euro.

Klik hier om te kijken wat de aardbeien vandaag deden voor de veilingklok.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin