Doorgaan naar artikel

Markt Conference zoekt naar impuls

Om de markt voor Conference in beweging te krijgen, zijn impulsen nodig.

Die zijn op dit moment lastig te vinden, al lijkt juist de lage prijs iets te helpen op de Duitse markt. Daar wordt door sommige partijen terug gegrepen op Conference in plaats van de duurdere Packhams (import). Op de Duitse groothandel is het prijsverschil tussen de rassen veertig cent, met een stabiele prijs van 86 cent per kilo voor Conference uit Nederland.

Ruimen

Op gebied van prijsnoteringen houden veel partijen vast aan de Belgische klokprijzen, maar daar is bij kleinere maten deze week een kleine stap terug gedaan. Een kleinere aanvoer grote maten deed zich wel voelen, maar beperkt in de prijsvorming. Druk op telers om te ruimen is aanwezig. Dat leidt bij ongesorteerde partijen tot iets druk, tot onder de veertig cent. Al komen de beste cellen daar nog boven. Uit Oost-Europa is wel vraag, maar dat werkt niet als een turbo, op dit moment.

Exportcijfers

Wie een blik werpt op de exportcijfers ziet dat de grootste markten Duitsland en Engeland relatief veel inleveren. Die achterstand lijkt in het eerste halfjaar opgelopen. Pluspunt is Spanje dat met ruim 6.000 ton twee keer zoveel Conference afnam als vorig jaar. In Spanje is de Conference een bekende peer door eigen teelt.

Akties op de binnenlandse markt zijn er, maar beperkt. Tasjes Conference van 1,5 kilo kosten bij Aldi deze week 99 cent. Het verschil met de actie van Dekamarkt met losse Conference voor 79 cent is niet groot.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin