Doorgaan naar artikel

Middel BIO 1020 beperkt beschikbaar

Het insecticide BIO 1020 van Bayer is in 2016 veel beperkter beschikbaar dan de fabrikant tot nu toe wist. Het biologische insecticide op basis van een schimmel heeft een toelating in aardbei en zachtfruit tegen taxuskever.

Bayer maakt bekend dat de firma recent en zeer onverwacht van hun leverancier van het insecticide BIO 1020 heeft vernomen dat de productie van het middel op de huidige locatie is gestopt. Het gevolg is dat slechts een klein deel van het verwachtte volume voor 2016 beschikbaar is.

In 2017 weer beschikbaar

Het insecticide op basis van een schimmel heeft een toelating in aardbei en zachtfruit, maar ook in de boomkwekerij, openbaar groen en de bloemisterij. Het middel wordt ingezet tegen bodeminsecten zoals taxuskever, varenrouwmug, ritnaalden en tegen poppen van trips.

De leverancier zal de productie van BIO 1020 op een nieuwe locatie opstarten. Bayer verwacht in 2017 daarom weer over (voldoende) product te kunnen beschikken.

Gekookte rijstkorrels

BIO 1020 bestaat uit gekookte rijstkorrels die teruggedroogd zijn en waarop de schimmel Metarhizium anisopliae geënt is. Deze rijstkorrels kunnen door de potgrond worden gemengd of ingewerkt door de bodem in vollegrondsteelten om daar eitjes, larven, poppen en jonge stadia van onder andere de taxuskever te bestrijden. Daar waar het insect in contact komt met de schimmel vindt infectie plaats en sterft het insect.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin