Doorgaan naar artikel

Plus stunt met Elstar voor 46 cent

De supermarkten ondersteunen de afzet van Nederlandse appels en peren nu maximaal.

Dat gaat ook gepaard met regelrechte prijsstunts. Plus verlaagt de prijs van een zak Elstar van 1,5 kilo van €1,99 naar €0,69. Dat is 46 cent per kilo. Een buitengewoon scherpe prijs.

40%

De actiebereidheid is in de breedte vooral te zien bij Jumbo en Albert Heijn. Die laatste haalt nu 40% van alle appel- en perenprijzen in een weekactie (inclusief de clubrassen). Jumbo heeft de actie uitgerekt tot sinterklaasavond en verkoopt het fruit voor 99 cent.

Opvallend is ook dat relatief veel Jonagold-acties zijn ingepland. Enkele ketens adverteren met nieuwe oogst, andere niet. Ook andere kleinere ketens volgen het voorbeeld overweldigend.

Lidl stunt met import

Des te opvallender is de stap van Lidl, die een actie plant met Granny Smith; een Franse waarschijnlijk. Dat valt niet op te maken uit de advertentie in de folder. Daarin hoeft de keten ook niet aan te geven wat de herkomst is van de appel. Feit is wel dat Lidl zich niet aansluit in het rijtje supermarkten met Nederlandse acties deze week. Het is ook geen plicht natuurlijk, maar opmerkelijk is het wel dat de keten het doet met radiospotjes voor Granny Smith.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin