Doorgaan naar artikel

‘Onderbenutting schoolfruitregeling teleurstellend’

Gemiddeld gebruiken Europese lidstaten circa 64% van het budget voor schoolfruit.

Dit is een teleurstellend resultaat, zo concludeert de Europese Commissie dat werkt aan een nieuw systeem waarin schoolfruit en schoolmelk gecombineerd wordt. Die nieuwe regeling moet in het volgende schooljaar ingaan. In de jongste plannen is een BTW-versoepeling weer terug gedraaid.

Nederland is één van de landen met een maximaal gebruik van de regeling. Voor het lopende schooljaar is circa € 5,4 miljoen beschikbaar voor de (oude) schoolfruitregeling. Met de schoolfruitregeling krijgen basisschoolleerlingen 20 weken gratis 3 stuks groente of fruit per week. Dit betekent dat er maximaal 2.300 basisscholen deel kunnen nemen aan de regeling.

In het afgelopen schooljaar zijn vijf leveranciers erkend voor schoolfruit, waaronder Lidl. De inschrijving voor de komende regeling is gesloten. Uitvoerder RVO maakt binnenkort bekend wie de nieuwe leveranciers zijn voor dit jaar.

In 2015 was een vast bedrag vastgesteld van 21 cent per portie fruit. Er zit een redelijke marge in voor de leverancier, maar die moet voor 25 procent van de financiering zorgen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin