Doorgaan naar artikel

Kleine maten Conference goed aan de prijs

Kleine maten Conference zijn bijna even duur als de grotere. Dat is volgens een handelaar een vaak tijdelijk verschijnsel bij beperkte sorteervolumes.

Toch heeft het een effect op de middenprijs van dit moment en komt dat goed te pas.Het is de vraag naar kleinverpakking die zorgt voor prijzen van tot 50 cent, blijkt uit de Belgische veilingprijzen.

Na de redelijke start aan het begin van de pluk is sinds twee weken duidelijk prijsdruk voelbaar op die markt. In week 39 ontving een Belgische Conferenceteler 37 cent voor zijn Conference (middenprijs) tegen 42 cent een week daarvoor. Voor de grote maten Conference zijn de prijzen van boven de 60 cent tot onder de 50 cent gedaald per kilo.

Dat er ‘rijpe partijen boven de markt hangen’ klinkt van verschillende kanten. Dat dit druk veroorzaken is ook duidelijk, maar een handelaar laat weten dat voldoende te sturen valt met goede partijen. Kiezen voor rijpere partijen biedt geen soelaas, stelt hij, het stelt afnemers en klanten alleen teleur.

Zeven acties

We telden deze week zeven winkelacties met Conference. Dirk supermarkten gaan met 80 cent per kilo het diepst van deze acties. Niet alleen kleine keten als Poiesz, maar ook Albert Heijn en Jumbo. Vrijwel alle actiefolders zijn voorzien van Hollandse vlaggetjes en de term nieuwe oogst. Dat betekent dat de volumes op de binnenlandse markt goed zijn. De export laat zich kenmerken als een rustige markt, waar nog niet veel impulsen vandaan komen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin