Doorgaan naar artikel

Perenprijs daalt ondanks PLUS-stunt Hollands fruit

Het gebeurt zelden dat een supermarktketen zo impactvol het Nederlandse hardfruit onder de aandacht brengt.

Het gebeurt ook zelden dat bijna elke supermarktketen appels en peren afprijst.

Beide is deze week het geval. De Conference, Elstar en Jonagold ligt bij PLUS deze week voor 69 per kilo. Dat is een halvering van de reguliere prijs. Ook de luxere Nederlandse appels als Evelina, Kanzi en Junami gaan voor de helft weg. De PLUS-actie lijkt daarmee vooral voor deze rassen interesse op te wekken. Deze appelrassen gaan voor Elstarprijzen weg nu.

Er is deze week veel ondersteuning van supermarkten met acties voor Nederlands fruit. Ook dat beeld is eigenlijk ongewoon. Opvallend is het prijsniveau van Lidl, dat duidelijk niet meer de goedkoopste hoeft te zijn, maar meer als servicesupermarkt opereert dan als prijsvechter. De keten heeft Elstar in tassen voor 80 cent per kilo. Deen, Dekamarkt, Jan Linders en AH hebben deze week acties met Elstar. In totaal zijn er vijf acties met Conference. Volgende week gaat marktleider Albert Heijn verder met Conference-acties voor 99 cent.

Veilingprijs België

Ondanks de prijsondersteuning bij supermarkten deze week laat de Belgische veilingklok een tegenvallende prijsontwikkeling zien voor Conference. Donderdag daalde de prijs voor gangbare maten een paar cent. Kleine maten konden iets aanpikken. De Belgische middenprijs kwam in week drie voor Conference uit op 48 cent. Dat is iets lager dan de week ervoor, maar niet duidelijk is of dat komt door een groter aanbod industrie.

De middenprijs in die week voor Belgische Jonagold (en mutanten) bedroeg 43 cent, Golden Delicious bracht gemiddeld 41 cent op, tegen 37 cent voor Boskoop (middenprijs).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin