Doorgaan naar artikel

Vlag gaat niet uit voor Conferencemarkt

Supermarkten hebben voldoende acties deze week met Conference, maar toch voorkomt het niet dat de prijs wat onder druk staat en een handelaar de afzet stroef noemt.

Vijf binnenlandse supermarktacties telden we met de peer met kleine maten in zakken bij AH voor €1,37 voor acht stuks en losse peren voor rond de euro bij kleinere ketens als Emté, Plus en Hoogvliet. Jumbo zit met haar vaste Conferenceprijs van €1,19 daar overigens maar kort boven.

Wat opvalt is dat in de folders van supermarkten steevast geen Hollandse vlag meer staat afgedrukt. Die vlag was symbool voor de ondersteuning van supermarkten na de Russische boycot. Opvallend is dat bij groenten die vlaggetjes er nog wel staan. Misschien is het doodgebloed, oppert een handelaar, maar dan is dat collectief gebeurd met uitzondering van groenten.

Dinsdag kwam er plots druk op de prijs voor grove maten Conference. Op de Belgische veilingen werd een dubbeltje ingeleverd op grotere maten (58 cent). Een teler noemt de prijzen evenwel prijshoudend en verwacht rond de 40 cent voor kleine maten te ontvangen en zeker 65 voor de grotere. Op de veiling van Fruitmasters was dat ook het geval, maar die veiling is niet representatief.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin