Doorgaan naar artikel

Migo moet Kanzi onder de peren worden

Zojuist is de nieuwe peer Migo ten doop gehouden door fruitveilingen Fruitmasters, Haspengouw en WOG. Het clubras moet het nieuwe alternatief worden voor hoofdras Confetence.

In de Benelux en Duitsland staan nu 220.000 bomen, waarvan bijna 175.000 in Nederland. In november gaat Fruitmasters de gehele Nederlandse oogst wegzetten bij de Nederlandse service supermarkten.

Hogere prijs dan Conference

De marktbenadering met Migo is als die van Kanzi en wordt ook gecoördineerd door GKE, dat ook dat exclusieve appelras beheert. “Streven is een vaste prijs voor telers en voor retailers door het hele seizoen”, aldus commercieel directeur Leonard Kampschoer van Fruitmasters. Die prijs moet iets hoger liggen dan die van Conference. “Migo is een peer tussen commodity ras Conference en een premium ras als Sweet Sensation.”

Weinig rood geen reden voor afkeur

Voordeel op dat laatste ras is dat er wel een blosje op het groen kan voorkomen, maar dat te weinig rood geen reden is voor afkeur. Wel wordt streng gekeken naar de onderscheidende gladde schil en de hardheid, die een langere periode van optimale eetbaarheid moet garanderen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin