Doorgaan naar artikel

Fruitmasters akkoord met plan Haspengouw

Alle betrokken fruit-, overheids- en mededingingsautoriteiten hebben groen licht gegeven voor de samenwerking tussen Veiling Haspengouw met handelsbedrijf Univeg.

Dat betekent dat ook Fruitmasters en WOG Raiffeisen e.G. uit Zuid-Duitsland hebben ingestemd met de samenwerking. Zij zitten met Haspengouw in het nieuwe rassencollectief EFC. Univeg krijgt door de samenwerking ook de beschikking over clubrassen. Dat raakt het commerciële beleid van Fruitmasters. Het is niet duidelijk of hierover afspraken zijn gemaakt.

Net voor de aanvang van het nieuwe hardfruit-seizoen, ondertekenden Veiling Haspengouw, UNIVEG en AIF officieel de overeenkomst voor hun toekomstige samenwerking. In de nieuwe structuur blijft Veiling Haspengouw als coöperatie bestaan, maar worden de afzetkanalen versterkt. Univeg participeert namelijk  in twee filialen van Veiling Haspengouw: H-Fruit en H-Pack. H-Fruit wordt meer dan ooit de verkooporganisatie van alle hard- en zachtfruit van de leden-fruittelers van Veiling Haspengouw. H-Pack is het sorteer- en pakstation van de veiling, en behoort tot de modernste van Europa. Met Carlo Franssen werd bovendien versterking gevonden om deze 2 filialen te leiden. H-Fruit en H-Pack vergroten hun commerciële slagkracht door deze samenwerking.

Het project kan op de financiële steun rekenen van AIF, het investeringsfonds van Groep Boerenbond, omdat het de positie van de Belgische fruitteler versterkt en een markt-gestuurde productie in de hand werkt.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin