Doorgaan naar artikel

Belgische en Duitse appelproductie fors lager

België verwacht komend oogstseizoen 19 procent minder appels. De Duitse telers gaan uit van een daling van 21 procent.

Dat geeft volgens de Nederlandse Fruittelersorganisatie NFO een goed vooruitzicht op de Duitse markt. Het afgelopen seizoen was de ruimte op de Duitse markt relatief klein, maar de Duitsers hadden dan ook een recordoogst. Ook Italië verwacht een lagere appeloogst (-5%). De Poolse appelproductie blijft gelijk.

Nog altijd ligt de EU-appelproductie zeven procent boven het gemiddelde van de laatste drie jaar, blijkt uit de cijfers die WAPA presenteerde tijdens de Prognosfruitconferentie in Italië.

Nederland gaat uit van een 7 procent lagere appeloogst, maar onder telers leeft de verwachting dat deze oogstverwachting verder naar beneden wordt bijgesteld.

Voor peren lopen de verwachtingen tussen België en Nederland meer parallel. Nederland verwacht een zes procent lagere oogst, de Belgen 7 procent minder. De Belgische Boerenbond noemt België in een persbericht onbetwist de grootste producent van Conference in Europa. Het areaal peren in België is ook het afgelopen jaar gestegen met 260 hectare en bedraagt nu 9.340 hectare. Dat ging ten koste van het areaal appels in België.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin